miercuri, 16 februarie 2011

CEAI IN DOI



În vechea Japonie era obiceiul ca studentul care dorea sã studieze într-o mînãstire, sã obţinã o audienţã la maestru, directorul şcolii din mînãstire. Conform tradiţiei, în astfel de cazuri, maestrul serveşte ceaiul.
 Într-o zi, un student tînãr, foarte inteligent şi dotat, s-a întîlnit cu maestrul sãu. Aşa cum stãteau ei împreunã, tînãrul om i-a prezentat cu entuziasm cunoştinţele şi realizãrile sale. Cînd maestrul i-a oferit ceaiul, studentul l-a acceptat, continuînd sã vorbeascã. Deoadatã a sãrit în sus, uimit fiind de ceaiul care inundase mãsuţa şi acum curgea direct pe picioare.
“Maestre, ceaşca este plinã şi ceaiul dã pe dinafarã” a exclamat el.
 Maestrul continua sã toarne, iar ceaiul curgea pe masã şi pe podea.
 “E ca tine!” a replicat maestrul. “Te rog, revino cînd te vei simţi
setos de învãţãtura pe care pot sã ţi-o dau eu.”


OAMENI CARE SE CRED DUMNEZEU.


Dumnezeu inseamna divinitate,creator,parinte,deci fiinta suprema si cirmuitor al lumii. Dumnezeu este iubire,iertare,intelegere...unii oameni au  uitat asta si pentru ca au acumulat  ceva experienta intr-un anumit domeniu,sau au ceva cunostinte ,mai ales in ce priveste spiritualitatea incep incet, incet sa se creada Dumnezeu... Dau  sfaturi in stanga si-n dreapta chiar daca poate nu li sa  cerut, sau li sa cerut doar un sfat ramanand la alegerea lor ce si cum il aplica sau daca mai intreaba si pe altii oameni .
 Sigur  atunci cand ne e cerut putem noi toti sa impartasim din cunostintele noastre ,experienta noastra dar fara a ne impune ,fara a obliga pe  celalalt sa le respecte intocmai,sau sa apeleze mereu la noi  devenind chiar dependent...  ooo si Doamne fereste sa nu respecte cineva ce spune cel care se crede atostiutor ,atotcunoscator, si nu mai stiu ce ....   nu te iarta , ai cazut in dizgratie... cazut ramai...
Binenteles toti avem nevoie in anumite momente din viata de un sfat, de o intrumare pe care o cerem de obicei unei persoane mai in varsta decat noi, sau  are mai multa experienta de viata, mai multe cunostinte,  sau consideram ca ne-ar putea ajuta in acel moment, ceea ce este foarte bine sa facem  comunicand, discutand, schimband informatii  ne putem rezolva problemele, dilemele... obtinand   astfel cunoasterea.
 Insa ar trebui sa nu uitam ca Nu suntem Dumnezeu  , ci parte din El , creati de El  dupa chipul si asemanarea Lui ,  toti oameni suntem importanti , fiecare avem rolul nostru in acest Univers , nu trebuie sa ne impunem cu forta  sa ne suparam daca cineva nu respecta intocmai  sfaturile noastre ,  sau nu este  de acord cu  parerile noastre.
  Oricat de mult si-ar dori unii oameni asta    niciodata nu vom putea fi Dumnezeu  ....de ce? pentru ca noua ne cam  lipseste iubirea, iertarea, intelegerea neconditionata,liberul arbitru  si  lucru cel mai important El nu pedepseste  pe cand noi o facem.
Atunci cand se spune suntem Dumnezeu, suntem una cu el .... se face pentru a ne conecta la El, a  intelege exact ce inseamna  Dumnezeu  cum ar trebui sa fim,ce ar trebui sa facem si sa traim astfel in armonie,iubire, intelegere unii cu altii  nu certandu-ne, urantu-ne sau nu mai stiu ce...