luni, 29 noiembrie 2010

SPOVEDANIA


Intr-o zi, un preot strabatea Biserica in mijlocul zilei...si trecand prin altar, se hatara sa mai ramana prin apropiere, pentru a vedea cine mai venea sa se roage. In acest moment poarta se deschise, iar preotul mirat vazu un barbat apropiindu-se de altar; omul era nebarbierit de mai multe zile, imbracat cu o camasa rupta, avea o haina uzata, cu marginile care incepusera sa se destrame. Omul ingenunche, inclina capul pe spate, apoi se ridica si pleca.
In zilele urmatoare acelasi om, intotdeauna in mijlocul zilei, intr-a  in Biserica, carand o sacosa...ingenunghea  pentru scurt timp si apoi se intorcea si iesea.
Preotul putin cu teama, incepu sa suspecteze ca era vorba de un hot, de aceea intr-o zi s-a asezat in usa Bisericii si cand omul se pregatea sa iasa, il intreba:
 - Ce faci aici?
Omul spuse ca lucra prin apropiere, ca avea o jumatate de ora pentru pranz si profita de acest moment sa se roage, numai cateva clipe, stii pentru ca fabrica este un pic mai departe, asa ca doar ingenunchiez si zic:
 - Doamne, am venit din nou numai sa iti povestesc cat de fericit, ma faci ca ma eliberezi de pacatele mele...nu stiu, prea bine cum sa ma rog, dar ma gandesc la Tine in fiecare zi... asa ca Iisuse,asta sunt eu spovedindu-ma.


Preotul simtindu-se prost, ii spuse omului ca face  foarte bine si ca este binevenit in Biserica oricand doreste. Preotul ingenunche in fata altarului, simti topindu-se inima de caldura dragostei si intalni pe Iisus, in timp c lacrimile ii curgeau pe obraj si in inima sa repeta rugaciunea acelui om:
 - Am venit numai sa-ti spun, Doamne, cat de fericit sunt de cand te-am intalnit printre semenii mei si m-ai eliberat de pacatele mele, nu stiu foarte bine sa ma rog, dar ma gandesc la Tine in fiecare zi...asa ca, Iisuse, sunt eu care ma spovedesc.
Intr-o zi preotul vazu ca omul n-a mai venit.
Zilele urmatoare au trecut fara ca acel om sa mai vina sa se roage, continua sa lipseasca, fapt pentru care preotul incepu sa se ingrijoreze, intr-o zi se duse la fabrica sa intrebe de el, aici i-au spus ca  era bolnav, si desi  medicii erau ingrijorati de stadiul in care era, totusi mai credeau ca avea sansa sa supravietuiasca.
Saptamina in care a fost in spital el a suras tot timpul si veselia lui era contagioasa.


Infirmiera sefa nu putea intelege de ce era asa de fericit, desi niciodata el nu primise vizite, nici flori, nimic.
Preotul se apropie de patul omului impreuna cu infirmiera si aceasta ii spuse , in timp ce bolnavul asculta:
 -  Nici un prieten nu a venit sa-l viziteze, el nu are unde sa se duca.
Surprins, batrinul bolnav spuse surazand:
 - Infirmiera se insala... dar ea nu poate sti ca in fiecare zi, de cand am sosit aici, la prinz, un prieten drag al meu vine se aseaza aici pe pat, ma prinde de mainei, se apleaca asupra mea si imi spune:
 - Am venit numai ca sa iti spun, cat de fericit am fost de cand am intalnit prietenia ta si te-am eliberat de pacatele tale. Intotdeauna mi-a placut sa ascult rugaciunile tale, ma gandesc la tine in fiecare zi...asa ca ,acesta este Iisus care se spovedeste.

Si noi poate ar trebui sa  spunem azi:
 - Iisus sunt aici spovedindu-ma...

Am primit-o de la Cristina.


CEA MAI SLABA VERIGA - TEST



Sa vedem care este nivelul tau intelectual cu un mic test simplu alcatuit din patru intrebari.

Trebuie sa raspunzi instantaneu, fara sa te gandesti prea mult.

ATENTIE : vei gasi raspunsul la fiecare intrebare sub intrebare !


Intrebarea 1:

Participi la un concurs de alergari, il depasesti pe cel de pe a doua pozitie. In ce pozitie te afli ?



Raspuns la I 1 :
Daca ai raspuns ca vei fi primul este complet fals. L-ai depasit pe al doilea deci I-ai luat locul, deci vei ajunge al doilea.

àPentru cea de-a doua intrebare inceraca sa te gandesti mai putin!

 
Intrebarea 2:

Daca il depasesti pe ultimul , in ce pozitie vei ajunge ?



Raspunsul la I.2 :

Daca ai raspuns penultimul, te-ai inselat din nou.
Gandeste-te un pic … Cum poti sa-l depasesti pe ultimul ? Daca tu esti in urma lui atunci el nu mai este ultimul. Raspunsul era imposibil ! Se pare ca gandirea nu este punctul tau tare. Ai sanse sa fii cea mai slaba veriga !!!



àSa continuam, vom incerca altceva, nu fa insemnari pe hartie si nu folosi minicalculatorul si adu-ti aminte ca trebuie sa raspunzi instantaneu !!!!


Intrebarea 3:

Ai 1000. Adauga 40. Adauga 1000. Adauga 30. Si inca 1000. Plus 20. Plus 1000. Si plus 10. Care este totalul ?



Raspunsul la I.3 :

5000 ??? Gresit din nou!!!
Raspunsul corect este 4100. Refa calculul cu un minicalculator … Se pare ca azi nu este cea mai buna zi a ta  !!!



àUltima, ar trebui sa raspunzi corect macar la asta !!!!





Intrebarea 4 :

Tatal Tantei are 5 fete:
1. Chacha
2. Cheche
3. Chichi
4. Chocho
Intrebare: Care este numele celei de-a cincea?  Gandeste repede...



Raspunsul la I.4: 

Chuchu ??? Gresit
Tanta,  domne!!!  à Pricepe si tu intrebarile....




Este clar ca tu esti cea mai slaba veriga.....

La revedere…  

 

  

 


SUPER TEST



Test
 Te-ai intrebat vreodata daca creierul tau functioneaza normal sau esti diferit de ceilalti??
 Ok, fa acest test (dureaza doar un minut), si vei afla raspunsul.
 Urmeaza instructiunile si calculeaza mintal, dar nu trece mai departe pina nu ai raspunsul calculului. La sfirsitul testului vei afla ce te intereseaza!

Poti incepe sa mergi in jos, dar incet!



Incepem!

Cit face...


15+6


3+56


89+2




12+53


75+26

25+52


63+32


Da, sint doar niste sume, dar asta e de fapt exercitiul. Mai un pic de rabdare...


123+5


GINDESTE-TE REPEDE LA O UNEALTA SI LA O CULOARE!

Mergi mai departe!
Încă un pic!
Si inca putin...
Te-ai gindit la un ciocan rosu, asa-i?




Daca nu te-ai gindit la asa ceva, faci parte din cei 2% din populatie care gindesc cu totul altfel... 98% din cei care au facut (sincer) testul au raspuns "un ciocan rosu"...

Te pune pe ginduri, nu-i asa? Trimite-i si  pe prieteni  tai   aici sa faca testul asta si afla ce au raspuns!



TEST DE ATENTIE


Va rog nu trisati!

Testul asta de inteligenta mic dar foarte interesant vine cica direct din intranetul firmei Daimler Chrysler.
Nu ajuta pe nimeni daca trisezi!

Numara cati de "F" sunt in urmatorul text:

FINISHED FILES ARE THE RESULT OF YEARS OF SCIENTIFIC STUDY COMBINED WITH THE EXPERIENCE OF YEARS


Ai reusit? Citeste mai jos doar dupa ce ai numarat deja.







Ok ? Cate? 3 ?

Greseala!!! Sunt sase - fara bancuri!!

Du-te inapoi si citeste inca o data!

Solutia o gasesti mai jos ...

Creierul nu poate prelucra cuvantul "OF".

Interesant, nu-i asa?
Cine a numarat toate cele sase "F" din prima este din punct de vedere statistic un geniu. Trei este normal, patru este rar.

Ai reusit din prima?



MEDITATIA - Osho

 
Meditează şi totul se va schimba
Un îndemn la meditaţie, la introspecţie, la linişte dacă vreţi aşa cum numai Osho ştie să îl expună.
Luaţi, analizaţi, schimbaţi.
“Mancarea nu te face spiritual, insa daca esti spiritual, obiceiurile culinare ti se vor schimba. Nu conteaza ce mananci. Poti sa fii vegetarian, insa de o cruzime extrema si violent ; poti sa nu fii vegetarian, insa sa fii placut si iubitor. Ce mananci nu face aici diferenta.
In India, sunt comunitati care au fost dintotdeauna vegetariene. Jainistii au trait numai cu hrana vegetariana, multi brahmani au mancat numai mancare vegetariana, nu sunt violenti insa nu sunt nici spirituali. Jainistii sunt cea mai materialista comunitate din India, cea mai atrasa de posesiuni, de acumulare; de-asta au devenit si cei mai bogati. Ei sunt evreii Indiei.
Daca deveniti mai meditativi, veti deveni apoi si vegetarian, de la sine. Nu trebuie sa va preocupe asta. Si daca aceasta se intampla, adica din meditatie sa vina preocuparea pentru hrana vegetariana, atunci e bine; ea nu trebuie sa vina prin minte. Dar daca iti spui, gandesti, iti argumentezi ca mancarea vegetariana e buna, ca te va ajuta spiritual, asta nu iti va fi de nici un folos. Imbracamintea ta, mancarea pe care o mananci, modul tau de viata, stilul personal – totul se va schimba. Dar schimbarea asta nu este o cauza; ea este in tine; tot restul vine dupa aceea.


Daca vei medita suficient de mult si de profund, iti va fi imposibil sa ranesti o fiinta pentru a-ti asigura hrana; va fi imposibil. Nu e o problema de argumentare, sau ca ar scrie undeva, sau ca ar spune cineva asta, nu e o problema de calcul, ca daca mananci mancare vegetariana vei deveni spiritual ; este ceva care se petrece de la sine. Nu este un truc, pur si simplu chiar devii spiritual. Pare atat de absurd! E atat de absurd sa omori pasari si animale doar pentru mancare, incat vei renunta la asta automat. Felul in care te imbraci se va schimba; treptat, iti vor placea haine din ce in ce mai lejere. Cu cat mai relaxat vei fi interior – cu atat hainele iti vor fi mai lejere. In mod automat, spun ; nu va fi o decizie pe care o vei lua in sensul asta. Treptat, pe masura ce vei continua sa porti haine stramte te vei simti inconfortabil, deoarece hainele stramte apartin unei minti tensionate, pe cand hainele lejere apartin unei minti relaxate.
Schimba-te si hrana ta se va schimba, modul in care te imbraci se va schimba, activitatea ta sexuala se va schimba. Insa schimbarea trebuie sa vina din interior, nu de la periferie. Si toata “turbulenta” este la periferie; in adancuri nu este agitatie. Esti ca marea ; du-te si priveste marea. Toata agitatia, tot zgomotul valurilor sunt doar la suprafata; pe masura ce cobori in adancuri, este din ce in ce mai mult calm. In adancul cel mai adanc al marii, nu este agitatie, nu este nici macar un singur val. Eu nu spun sa-ti schimbi obiceiurile sexuale sau pe cele alimentare; eu iti spun sa te schimbi pe tine, si apoi toate celelalte lucruri se vor schimba.
Nu fugi de probleme, rezolva-le ! Problema este ca esti tensionat, deci scopul ar trebui sa fie sa te detensionezi, si nu daca sa fumezi sau sa nu fumezi. Mediteaza. Relaxeaza-ti tensiunile si te preocupa de nimic. Ingaduie catharsis-ului sa se intample. Cand nu esti tensionat, lucrurile astea vor deveni absurde, prostesti, si vor disparea. Ceea ce mananci se va schimba, modul tau de viata se va schimba.
Dar eu insist asupra ta. Caracterul e secundar, comportamentul e secundar ; sinele tau estential este principal. Nu acorda prea multa atentie lucrurilor pe care faci, acorda multa atentie catre ceea ce esti. Fiinta ta trebuie sa devina centrul preocuparilor,actiunea va veni de la sine.Cand fiinta se schimba,actiunea o va urma’’
Sursa:Hello Satu Mare